Velkommen til min dagpleje

Velkommen til min dagpleje.

Jeg hedder Lotte Mortensen, har mand og 5 voksne børn samt 4 børnebørn.

Bor i hus som er indrettet på børnenes præmisser. God stor have, indhegnet bålplads og masser af plads som børnene frit kan tumle på.

Vi har en kanin som bor ude i haven og som vi dagligt fodrer og kikker til.

Jeg har været dagplejer siden 1994. I 1997 blev PGU-uddannelsen oprettet, og jeg følte at noget teoretisk viden ville være en god ide, hvorfor jeg søgte orlov og tog PGU- uddannelsen i 1998, og vendte derefter tilbage som dagplejer med ny viden og energi. Og nu hvor egne børn er fløjet fra reden, - ja, så er dagplejejobbet jo nærmest blevet en hobby.

Hver 3. weekend er vi aflastningsfamilie for en handicappet dreng på 8 år, - hvilket er medvirkende til at sætte ekstra pris på nogle sunde, friske, selvstændige og dejlige ”frække” små dagplejebørn.

I fritiden er jeg træner og bestyrelsesmedlem i Karup skytteforening, bestyrelsesmedlem i Kølvrå varmeværk. Jeg sidder som medarbejderrepræsentant i områdebestyrelsen, er ligeledes valgt i personaleforum for Kølvrå dagplejere.  

- Og så går der selvfølgelig også mange weekender sammen med børn og børnebørn.

 
Kendetegn for min dagpleje

I dagligdagen er det vigtigt for mig, at vi som dagplejer og forældre kan snakke sammen om stort og småt i forbindelse med barnet.   Gensidig respekt, ærlighed og åbenhed…

Og så er det selvfølgelig vigtigt at I føler jer trygge ved at lade mig passe på jeres guldklump.

Jeg vil give omsorg og tryghed som vil give grobund for videre udvikling af barnet…….

I min dagpleje har jeg særlig fokus på krop og bevægelse, natur og udeliv i dagligdagen. Under disse overordnede temaer bliver de øvrige læreplanstemaer inddraget, så vi når omkring det hele barn.

Jeg har arbejdet som naturdagplejer i 4 år, og har fået tildelt det grønne flag fra friluftsrådet 3 gange. Her igennem har jeg deltaget i flere naturkurser og konferencer. Sidste år var jeg udtaget til at deltage i et pilotprojekt via Friluftsrådet  : ” spring ud i naturen ”  Rigtig spændende projekt, hvor jeg var med til at udvikle lege i naturen for børn.

For at komme længere omkring i området/naturen har jeg fået sponsoreret en ”christianiacykel” som både børn og jeg elsker at drage på tur i.