Aktiviteter

Aktiviteter

Aktiviteterne i min dagpleje kan f.eks. være:

En tur i skoven, hvor børnene selv løber på skovveje og stier, vi høre fuglene, finder spor efter skovens dyr, samler kogler, grene og spiser vilde hindbær. Vi leger også gemmeleg bag de store træer og tumler på de små svært fremkommelige stier og bakker. På sådan en tur har jeg en god stor madpakke med, så vi kan få tilført energi undervejs og spise frokost derude.

Aktiviteter hjemme i haven: vi kan lege det, som det enkelte barn har lyst til, det er disse dage, hvor jeg har størst mulighed for at observere og guide børnene i deres sociale adfærd i den frie leg.

Vi laver en cykelbane hvor børnene på løbecykel træner balancen, de kan køre zig zag mellem kegler og over en vippe plade og derud over rundt i hele have op og ned af de små bakker i haven.

Vi tager et tæppe ud og ligger os på maven og læser et par bøger, evt. en bog som giver børnene inspiration til ny leg i haven. Det kan være en bog om kryb i haven, som gør børnene nysgerrige så de lige skal kigge under et stykke brænde for at se hvad der er der. Et andet barn finder en snegl i græsset, og vi får os en snak om de forskellige dyr, hvor de bor og hvad de spiser.

I et hjørne af legepladsen har vi en bålplads. Når vi bruger den, er børnene med til at starte bålet op. Indenfor har vi har sammen fundet det frem, som vi skal bruge til maden så det er lige til at komme på bålet/ i gryden. Børnene nyder at være med til at klargør maden, stable brænde, krølle avispapiret til optænding og se, hvordan der kommer ild i brændet. Når der er gang i bålet bliver hegnet lukket så børnene ikke kan komme til skade ved bålet. De kan nu stå ved hegnet, hvor de kan se og lugte bålet/maden. Når maden er færdig spiser vi det udenfor.