Dagligdagen

Dagligdagen hos mig:

Morgenstunden i min dagpleje bliver brugt på at tage imod børn der møder ind. Vi hygger os og kommer stille og roligt i gang med dagen. De børn der skal have en lille formiddagslur, får dette.

Alle børn bliver tilbudt et lille formiddags måltid ca kl 8.30 (Jeg følger Viborg  kommunes kost politik )

Derefter går dagens aktivitet i gang. Det kan både være inde og ude. Jeg prioriterer at være ude så meget som muligt og i alt slags vejr. Jeg arbejder hen imod at få det Grønne flag fra Friluftsrådets program for ”Grønne spirer”.

Jeg har en Christianiacykel, som vi ofte vil tage på tur med rundt omkring i vores nærmiljø, hvor vi nemt kan komme til skov, sø, bondegård m.m. Og derved følge årets gang i naturen og på gården.

Hverdagen kan byde på sansemotoriske lege, da jeg har fokus på betydningen af hvad sansemotorisk træning kan styrke det enkelte barn med.  

Vi leger, synger, læser og laver kreative indslag alt efter børnenes alderstrin, årstider og de forskellige traditioner. (Fastelavn, påske, jul, kirketur, motionsdag og dagplejens dag )

Nogle dage går vi på besøg eller får besøg af andre dagplejere og dagplejebørn, så børnene kan lege sammen, med mange børn ad gangen. Det er med til at styrke de sociale kompetencer og lette overgangen til de dage hvor dit barn skal i gæstepleje.

Ca. kl. 11 spiser vi middagsmad.

I tidsrummet ca. kl. 12.15 til kl ca. 14,30 sover alle børnene en middagssøvn, så de er klar til resten af dagens udfordringer.

Når børnene har sovet en god lur, tilbydes de noget eftermiddagsmad.

Nogle gange når vi ud at lege i haven igen inden dagen slutter og mor eller far kommer.